Csúcskészüléket ajándékozott az iQor

Lézerprojektorral gazdagodott a BDPK.

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.02.04.
Csúcskészüléket ajándékozott az iQor

A gépészmérnöki képzés egyik alapító partnervállalata az ELTE SEK Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (BDPK) szerveződő digitális oktatástechnológiai laboratóriumához járult hozzá az eszközzel.

A vetítéstechnológiában csúcskategóriát képviselő nagy fényerejű lézerprojektort ajándékozott az iQor Global Services Hungary Kft. a BDPK-nak január 30-án, amelyet dr. Németh István, a BDPK igazgatója vett át.

A közeli vetítésű, beépített hangszóróval és különféle portokkal rendelkező projektor fényfalat húz egy fehér fal elé, így varázsolva interaktív „táblát” a felületből, hagyományos változatához képest jóval erősebb és kontrasztosabb képet ad, üzemideje annak háromszorosa – mutatta be az eszközt az igazgató. Dr. Németh István emlékeztetett: a BDPK célja a pedagógusképzés módszertanának megújítása, amelyben kulcsszerepet kap a mobil digitális technika. Az eszközökre alapozva távoktatási rendszerek is kifejleszthetők.

Pákozdi Gábor, az iQor igazgatója kérdéseinkre válaszolva elmondta, a cég hosszú távon kívánja fejleszteni a helyi oktatás színvonalát, ezért jelenleg is szerepet vállal a műszaki középiskolai képzésben, saját akkreditált technikusi képzése van és oszlopos tagja a SEK gépészmérnöki képzésének is. Azonban még mindig sokkal kevesebb fiatal választja a műszaki pályát, mint amennyire a helyi cégeknek szüksége lenne. Az ELTE nem csupán Szombathelyen van, hanem a pedagógusképzést kiemelt feladatának tekinti, ezért az iQor és a BDPK mintaképzések létrehozását tervezi, hogy az egyetemről kikerülő pedagógusok hatékony módszertannal, a digitális nemzedék nyelvén legyenek képesek átadni a műszaki pályához szükséges tudást, így keltve fel az érdeklődésüket.

Csúcskészüléket ajándékozott az iQor

Csúcskészüléket ajándékozott az iQor

0

/

0

0

/

0