Bölcsődéseket és óvodásokat mozgatott meg a SZOESE

Kleinhappel Miklós – Fotó: Cseh Gábor | 2018.09.24.
Bölcsődéseket és óvodásokat mozgatott meg a SZOESE

A szeptember 16–22. közötti Európai mobilitási héten a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZOESE) is részt vesz rekreációs programokkal.

Az Európai mobilitási hét a kontinens legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya, amely évről évre népszerűbb Magyarországon. Az idei, tizenhetedik alkalommal megrendezett programsorozat célja változatlan: a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

Szombathely immár harmadik évben csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében számos program várta az érdeklődőket a sétarepüléstől a kerékpáros élménytúráig.

Szeptember 18-án, kedden délelőtt a SZOESE a Fő téren ezúttal bölcsődések és óvodások számára kínált mozgásprogramokat.

Kívés Istvántól, az egyesület szervező titkárától, a rendezvény ötletgazdájától a részletekről megtudtuk, a tér egy részét sportszakos hallgatók segítségével építették be, akiknek szakmai gyakorlat volt a rendezvényen történő részvétel. A hallgatók között volt – ugyancsak szakmai gyakorlatuk részeként – Gyurátz Réka és Halász Bence kalapácsvető is, akikkel közös fotók készítésére is adódott lehetőség. De a diákok nem csak az előkészületekben, hanem a lebonyolításban is aktívan közreműködtek. „Több, mint százötven gyermek mozgását szerveztük meg, elmondhatom, hogy intézményünkhöz méltóan profi módon” – tette hozzá Kívés István.

Az Európai mobilitási hét ugyan szombaton véget ér, de vasárnap utórendezvénnyel, az ötödik szombathelyi futófesztivállal várja a mozgás szerelmeseit a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, amely évek óta szervez különféle rekreációs programokat a megyeszékhellyel meglévő együttműködésének köszönhetően.

Bölcsődéseket és óvodásokat mozgatott meg a SZOESE

Bölcsődéseket és óvodásokat mozgatott meg a SZOESE

0

/

0

0

/

0