Az oktatók és a hallgatók is bemutatják legújabb munkáikat

Az oktatók és a hallgatók is bemutatják legújabb munkáikat
09/19

2018. szeptember 19. 17:00 - 18:00

Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.

09/19

2018. szeptember 19. 17:00 - 18:00

Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.


Előbb a Vizuális Művészeti Tanszék oktatói mutatkoznak be, majd a képalkotás szak második és harmadik évfolyamosainak alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 19-én a Savaria Egyetemi Központban.

 

Az új tanév első jelentős vizuális művészeti tanszéki rendezvényére kerül sor jövő szerdán, amelyen a művésztanárok és tanítványaik is a nagyközönség elé állnak.

 

15 órától a Díszteremben a tanszék oktatói mutatkoznak be. A részletekről a szervezőktől megtudtuk, a művésztanárok az oktatáson kívül napi művészi tevékenységet is folytatnak, mindegyikük folyamatosan építi az életművét, képeket fest, szobrokat, installációkat készít, kiállításokat nyit meg, tanulmányokat, cikkeket, könyvet ír. Az oktatók a rendezvényen prezentációk segítségével ezekről számolnak be az érdeklődőknek.

 

17 órától a hallgatókra irányul a reflektorfény. Angyalok része címmel az A–épület első emeletén, a Vizuális Művészeti Tanszék folyosóján található Zéró Galériában nyílik kiállítás a képalkotás másod- és harmadéves szakosok szokásos nyári alkotóhelyén, a Bogáti Alkotótelepen készült munkáiból; a bogáti kastély 2013 óta ad otthont a nyári művésztelepnek. A hallgatókra az alkotótelepen ezúttal is tematikus feladat várt: olyan különleges, szokatlan technikával készült munkákat kell készíteniük, amelyek rég elfeledett, vagy nem mindennapi (fából vaskarika) megoldásokkal keltik fel az érdeklődést.