Az év vasi embere: professor emeritusunk és hallgatónk is a jelöltek között

Kleinhappel Miklós – Fotó: SEK-archív/Kleinhappel Miklós | 2019.01.03.
Az év vasi embere: professor emeritusunk és hallgatónk is a jelöltek között

2017-ben dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese volt az év vasi embere, tavaly dr. Borhy László, az ELTE szombathelyi születésű rektorát is jelölték az elismerésre.

2019-ben prof. dr. Pusztay János professor emeritus és Dévai Boglárka Európa-bajnok tornász, elsőéves testnevelő–gyógytestnevelő és egészségfejlesztő tanár szakos hallgató is a jelöltek közé került.

Immár több, mint húszéves múltja van a Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület év vasi embere díjának, amelyet hagyományosan a Megyebálon adnak át.

A díjat az kapja, aki a közgyűlés és az egyesület által felkért kuratórium véleménye szerint (a díjazott személyéről titkos szavazással döntenek) a gazdaságban, a kultúrában, a tudományos életben, a sportban vagy a művészetekben az elmúlt egy évben a legtöbbet tette Vas megyéért.

A rendszer kétlépcsős, hiszen a jelöltekre a megye lakossága is szavazhat – akire a legtöbb voks érkezik, az közönségdíjat kap. Szavazni a megye Facebook-oldalán lehet, január 11-én éjfélig lájkolni kell a legalkalmasabbnak tartott jelölt képét (méltatásukat itt lehet elolvasni): https://www.facebook.com/vasmegye.hu/

A díj alapítóinak célja, hogy elismerjék és a társadalmi érdeklődés homlokterébe állítsák azt, akit a kuratórium az elismerésre legméltóbbnak tart.

A Megyebált és városi bált idén január 12-én Szombathelyen rendezi meg a Vas Megyei és a Szombathelyi Önkormányzat. A díjat éjfélkor Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke adja át.

Prof. dr. Pusztay Jánosról legutóbb fél éve írtunk, hetvenedik születésnapja apropóján.

Dévai Boglárka az ELTE SEK karneváli standjának vendégeként mutatkozott be augusztus végén.