Az ELTE SEK is bemutatja képzéseit az Aréna Savariában szeptember 28-án

Az ELTE SEK is bemutatja képzéseit az Aréna Savariában szeptember 28-án
09/28

2017. szeptember 28.

Arena Savaria

09/28

2017. szeptember 28. -

Arena Savaria


A Savaria Egyetemi Központ idén immár az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként vesz részt a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaorientációs Show-n és Állásbörzén. Az egyetem nemcsak köszönettel elfogadta a meghívást a tavalyihoz hasonló módon, hanem a közös stratégiának megfelelően tudatosan vállalja képzéseinek megjelenítését a rendezvényen.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ képzéseinek kiemelt szerepe van a megye gazdaságának fejlődésében, a minőségi munkahelyek számának növelésében. A szombathelyi campus az alkalmazott tudományok, a gyakorlatorientált képzések bázisa. Az itt kiadandó minőségi, egyúttal piacképes diplomák segítik a fiatalok és a képzett szakemberek régióban maradását,  Vas megye munkaerő- és befektetővonzó képességének növelését.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával - mint a gazdasági folyamatok ismerőjével, a megye független, gazdasági önkormányzatával - , az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2017 tavaszán együttműködési megállapodást kötött. Közös cél az, hogy a szombathelyi képzési paletta, a tananyagok kidolgozása, az oktatás tartalma összhangban legyen Vas megye gazdaságának közép- és hosszútávú érdekeivel. Az ELTE Savaria Egyetemi Központ igyekszik minél rugalmasabban reagálni a változó piaci feltételekre, ezért folyamatosan tájékozódik az egyes cégek igényeiről, és figyelembe veszi Vas megye középtávú gazdasági koncepcióját.

Ezért az ELTE Savaria Egyetemi Központ két aktivitást visz az Állásbörzére szeptember 28-án:

  1. A színpadi program bevezetőjében Dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese mutatja be a campus fejlesztési irányait, lehetőségeit, majd a ledfalra vetített képes, 5-6 perces prezentációk illetve kisfilmek segítségével mutatják be oktatók a nagy szakterületeket a pályaorientációs show-ra a középiskolákból szervezetten érkező diákoknak. Az így megjelenő képzési területek:
  • műszaki és informatika
  • pedagógusképzés
  • sporttudomány és egészségfejlesztés
  • közgazdaságtudomány
  • művészetek (ének és képzőművészet)
  1. A reggel 9 órától 13.30-ig működtetett egyetemi standon ugyanezekről a szakterületekről képviseletet adunk, hogy válaszolni tudjunk az érdeklődők kérdéseire.