A SEK standja üde színfoltja volt az idei ELTEfesztnek

elte.hu, Kleinhappel Miklós – Fotó: SEK | 2018.10.23.
A SEK standja üde színfoltja volt az idei ELTEfesztnek

A hatodik alkalommal megrendezett összegyetemi nyílt napon október 12-én a budapesti Trefort-kerti campuson több mint kétezerötszáz érdeklődő tudhatott meg minden fontosat arról, mit jelent az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanulni.

 

Az ELTEfeszten először Borhy László rektor köszöntötte az érdeklődő középiskolásokat. Kiemelte: a nap nagyszerű lehetőség a tájékozódásra, hiszen minden diák saját érdeklődésének megfelelően választhatja ki az őt foglalkoztató tudományterületet, és egy időben, egy helyen, első kézből kaphat információkat az ELTE karainak munkatársaitól, bepillantva kicsit az ELTE kulisszatitkaiba. A rektor beszédében arra is választ adott, miért választaná most is az ELTE-t, csakúgy mint 37 ezelőtt. Magyarország legrégebbi folyamatosan működő oktatási intézménye speciális tudásanyagot biztosít a diákoknak, az elérhető szakok pedig a lehetőségek tárházát jelentik, már Szombathelyen is. Borhy László külön szólt arról, hogy az ELTE a pedagógusképzés teljes spektrumát lefedi az óvóképzéstől a gyógypedagógiáig. 

A Savaria Egyetemi Központ standja üde színfoltot jelentett a rendezvényen: a Savaria Campus Iroda munkatársain és a szombathelyi hallgatókon kívül egy, a város kétezer éves múltjára utaló római légiós is szerepet kapott – ő olyannyira népszerű volt, hogy sokan fotózkodtak vele. Köszönjük a Savaria Legio közreműködését!  A SEK standjának „mottója” az volt, hogy „Szombathelyen is van ELTE”, munkatársaink és hallgatóink az egyetemi központ képzéseit népszerűsítették, kiemelve nagy múltú pedagógusképzését, valamint a duális gépészmérnöki képzés egyediségét.

A SEK standja üde színfoltja volt az idei ELTEfesztnek

A SEK standja üde színfoltja volt az idei ELTEfesztnek

0

/

0

0

/

0