A Kanizsaiban is népszerűsítettük képzéseinket

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.12.15.
A Kanizsaiban is népszerűsítettük képzéseinket

A gimnázium nem csupán a Savaria Egyetemi Központ bázisiskolája, ott érettségizett egyebek mellett dr. Borhy László, az ELTE rektora.

Toborzócsapatunk a SEK beiskolázási kampánya részeként a Kanizsai Dorottya Ginmáziumban is járt, ahol december 15-én három helyszínen népszerűsítette az ELTE szombathelyi képzéseit. A százéves intézmény pályaorientációs napjának keretében elhangzott előadásokat kilencedikesek és végzősök hallgatták meg.

A kanizsaisok megtudták, hogy az ország legkiválóbb és legnépszerűbb egyeteme már Szombathelyen van, ELTE-s diploma megszerzéséhez nem kell vállalni a budapesti élet magas költségeit. Az általános tájékoztatón kívül oktatóink és hallgatóink részletesen beszéltek a diákoknak az egyetemi központban nagy hagyományokkal rendelkező pedagógusképzésről, kiemelve, hogy nyolc szakon immár középiskolai tanári végzettség is szerezhető Szombathelyen, de szó esett a gépészmérnöki, valamint a gazdaság- és a sporttudományi képzésekről is.

Az ELTE rektora a Kanizsai öregdiákjaként a Tea és tudomány című centenáriumi rendezvénysorozat keretében idén februárban volt az intézmény vendége, ahol egyebek mellett azt is elmondta, miért érdemes a SEK képzéseit választaniuk a továbbtanulóknak. A rektoron kívül a szombathelyi oktatási, illetve kulturális és tudományos élet több ismert szereplője is a SEK jogelőd intézményeiben, illetve az ELTE-n végzett, személyes példájukkal is bizonyítva, hogy jó döntés az Eötvös Loránd Tudományegyetemet választani.